Schepen

Onze schepen zijn van het type “New Classic 700”, compacte zeiljachten met een variabele diepgang maar ook een flinke hoeveelheid zeil. Door de compacte afmetingen (7m30 lang, 2m50 breed) zijn ze ook door kleine bemanningen met minder ervaring vlot te zeilen.

Het grootste voordeel op het Wad is de ophaalbare kiel. Met neergelaten kiel is de diepgang 1m40, volledig opgehaald steekt deze nog maar 35 centimeter. Hierdoor kunt vrijwel overal komen en perfect genieten van alles wat het Oostelijke Wad te bieden heeft!

  • New Classic zeilend

Aan boord

Aan boord vindt u vier slaapplekken: een dubbele kooi in de voorpiek en twee langskooien aan weerszijden van de kajuit. Tevens is er kookgelegenheid met 2-pits gasstel, een spoelbak met kraan, een koelbox en een toilet.

Aan boord vindt u vanzelfsprekend een volledige keukeninventaris, navigatie en veiligheidsmiddelen. Verdere informatie is te vinden in het boordboek.

Aangezien een New Classic een klein schip is, is er niet heel veel ruimte aan boord. Voor een weekend of een midweek is een tocht met 4 personen mogelijk mits er met zo weinig mogelijk bagage gereisd wordt. Ook het weer moet dan een beetje meezitten. Voor wat langere tochten raden wij af om met meer dan 3 volwassenen te reizen.

Wilt u een New Classic huren voor een weekend of een midweek, kijkt u dan snel op onze verhuurpagina.