Bestemmingen

Harlingen, september 2016
Harlingen, september 2016

Waddenzee

Onze schepen voelen zich thuis op de Waddenzee! Ameland, Schiermonnikoog, Borkum of zelfs Noordpolderzijl: allemaal zijn ze met onze schepen aan te lopen.

Of wat te denken van droogvallen op de Engelsmanplaat een van de andere prachtige platen en eilanden die de Waddenzee rijk is? Het Wad blijft veranderen en fascineren!

Lauwersmeer

U hoeft niet per se het Wad op om toch te kunnen genieten van een prachtige omgeving. Het Lauwersmeer maakt deel uit van het gelijknamige nationaal park Lauwersmeer, waar u prachtige zeiltochten kan maken en kan overnachten op een van de eilandjes in het meer. Jachthaven Noordergat in Lauwersoog ligt aan het Lauwersmeer, hier kunt u onder andere genieten van verse vis, met uitzicht over het prachtige Oostelijke Wad.

Binnenwater

Over het binnenwater kunt u tochten maken naar bijvoorbeeld Dokkum, Zoutkamp en Leeuwarden. Via schitterende vaarwaters vaart u langs plekken met de mooiste uitzichten. Op diverse plekken langs de route bevinden zich zogenoemde Marrekrites waar u aan kunt leggen om de toch te onderbreken of te overnachten. Ook een bezoek aan de stad Groningen via het Reitdiep behoort tot de mogelijkheden. (Tip: onderbreek uw reis bij cafe Hammingh te Garnwerd!)

Weersvoorspelling